vineri, 18 ianuarie 2013

Din ciclul: nedreptati la adresa naturii



Uneori ma simt profund dezolat cand vad ce atitudine adopta multi dintre semenii mei cu care convietuiesc in aceasta tara, la adresa naturii cu care ne-a harazit Dumnezeu!!! Pe de alta parte, ma ingrozeste pasivitatea opiniei publice in fata multor fapte oripilante petrecute pe aceste meleaguri. Si mai debusolat ma simt cand stiu ca daca apuci sa iei atitudine, ti se aseaza imediat stigmatul de catre analisti, formatori de opinie cu dedicatie, precum si mare parte din media: sunt ecologisti, sunt revolutionari, sunt emo, sunt de la Greenpeace, sunt biciclisti, sunt vamaioti, sunt folkisti. Nu frate, suntem cetateni romani si ne revoltam in fata nedreptatilor directe si indirecte din aceasta tara (RMGC, braconaj, defrisari, gaze de sist, APIA, mizerie morala, kitsch, cocalarizare alerta a societatii s.a.).

O ultima mostra de mizerie umana ce se petrece (poate zilnic) departe de ochii publicului puteti vizualiza aici

Oripilarea cu care privim, pe moment, astfel de imagini si descrieri precum cele ale lui Eduard Paslaru este mai mult decat indreptatita. Ce ar trebui sa ne dea de gandit este impasibilitatea cu care trecem peste socul momentului, peste o ora urmand sa uitam totul, in tumultul cotidian fiind prea mult sa ne mai incarcam constiinta afectiva cu astfel de fapte infame.

Privirea neinsufletita care te bantuie..



Lipsa activismului, a constiintei de masa dezaprobatoare faptic (nu la nivelul sinelui interior) fata de astfel de oameni si faradelegi ne transforma pe toti in complici, indivizi de genul acelora care decimeaza fara mila fauna carpatica simtindu-se mai mult decat confortabil intr-o tara unde marea masa nu este interesata decat de goana dupa satisfacerea nevoilor egoiste, personale, ignorand mostenirea naturala ce se imputineaza pe zi ce trece...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu